Vašoj božićnoj zvijezdi opadaju listovi? To je vrlo čest je problem, evo kao ga riješiti

Vašoj božićnoj zvijezdi opadaju listovi? To je vrlo čest je problem, evo kao ga riješiti

Opadanje listova kod božićne zvijezde čest je problem s kojim se suočavaju ljubitelji ovog cvijeta.

Ako uočite da vaša biljka unatoč gubi listove, najvjerojatnije je problem u načinu na koji je zalijevate.

Božićna zvijezda voli umjereno vlažno tlo, nemojte dopustiti da se tlo osuši, ali izbjegavajte prekomjerno zalijevanje.

Vašoj božićnoj zvijezdi opadaju listovi? To je vrlo čest je problem, evo kao ga riješiti

Osim same količine vode, važan je i način zalijevanje. Ovu biljku treba zalijevati odozdo prema gore. Podložak posude u kojoj raste vaša božićna zvijezda napunite mlakom vodom, pričekajte 5 do 10 minuta da zemlja upije vodu, a potom preostalu vodu izlijte.

Kod njege božićne zvijezde puno toga ovisi o vašem osjećaju, jer nema točnog pravila koliko često je morate zaliti. Nekad će to biti nakon jednog dana, nekad nakon dva, ovisno o temperaturi i vlažnosti zraka, o veličini posude u kojoj biljka raste, o veličini same biljke…

Je li vrijeme za zalijevanje ili ne možete pokušati utvrditi tako što ćete s vremena na vrijeme podići posudu s biljkom, kad primijetite da je lagana, ponovno je zalijte. Tj. nalijte vodu u podložak, sačekajte 5 do 10 minuta deset minuta, pa ispraznite podložak.

Božićnoj zvijezdi treba osigurati i druge odgovarajuće uvjete, a to znači da mora dobivati dovoljno svjetlosti, ali izbjegavajte izlaganje izravnoj sunčevoj svjetlosti jer i to kože dovesti do opadanja lišća.

Također, održavajte konstantnu temperaturu od oko 18-20°C jer nagla promjena temperature može potaknuti opadanje listova.

Ove biljke vole vlažniji zrak. Ako je zrak suh, razmislite o postavljanju ovlaživača zraka u prostoriji ili stavite posude s vodom u blizini biljke kako biste povećali vlažnost.