BOMBA KISIKA: Kad u svoj dom unesete ovu biljku, izbacit ćete sve otrove iz njega!

Biljke utječu na kvalitetu zraka u životnom prostoru. One čiste zrak od toksina i plijesni i stvaraju savršeno životno okruženje.

Ako trebate podići razinu kisika u stanu ili kući, svakako unesite aloju veru u svoj dom.

Osim što je prava bomba kisika, aloe vera apsorbira ugljični dioksid, ugljični monoksid i formaldehid. Jedna aloja ima učinak kao devet bioloških pročišćivača zraka u limenci!

Osim aloje možete odabrati i fikus, piše webtribune.rs.

Ovu biljku vrlo je lako održavati jer ne zahtijeva puno svjetla, a učinkovito čisti zrak od formaldehida. Ali treba biti oprezan jer su listovi otrovni pa se ne preporučuje uzgajati u kućama gdje su djeca i kućni ljubimci. Bršljan je biljka koju bi svatko trebao imati. Možda vam se čini nevjerojatno jer se priča da je otrovan, ali on u samo šest sati uklanja čak 60% toscina iz zraka i 58% fekalnih čestica.

Zeleni ljiljan (biljka pauk) ima sposobnost sinteze u uvjetima minimalnog osvjetljenja. Savršeno apsorbira toksine iz zraka – formaldehid, stiren, ugljični monoksid i benzin. Jedna biljka učinkovito čisti zrak u 200 četvornih metara prostora.

Estragon (zmijska trava) je gotovo neuništiv i odličan je za kuću. Vrlo je otporan, potrebno mu je malo svjetla za fotosintezu. Osim što uklanja toksine, dobar je i za spavaću sobu jer tijekom noći proizvodi kisik.

I ljiljani su izvrsni u uklanjanju kemijskih otrova iz zraka. Filtrira formaldehid iz zraka, kao i trikloretilen.

NASA tvrdi da bi svako kućanstvo trebalo imati između 15 i 18 od navedenih biljaka na površini od 500 četvornih metara. Prilikom njihovog uređenja ne smijete preskočiti spavaću sobu.