KAKO UŠTEDJETI? Troši li bojler više struje kada je stalno uključen ili kada se pali po potrebi?

Često se pitate kada i na koliko dugo uključiti bojler kako biste što više uštedjeli. Kako uštedjeti više, ako bojler radi neprekidno 24 sata ili ga uključujete samo tijekom jeftine tarife i po potrebi?

Osim uštede, tu je i pitanje trajanja “života” bojlera, ali na kraju sve vodi do najvažniju detalj u cijeloj priči – novčanik.

Internetski forumi prepuni su savjeta, a neke su dali i majstori, pa prenosimo njihove preporuke.

Ako u kućanstvu živi samac ili samo bračni par, najbolje je bojler uključiti po potrebi, a struja je jeftina. Ako se radi o višeobiteljskoj obitelji, više ćete uštedjeti ako je bojler stalno uključen, prenose mediji.

Također, ovisi o tome koristi li se voda iz bojlera samo za tuširanje ili za kuhinju, pa ako sva topla voda u kući dolazi iz istog uređaja, najbolje ga je držati uključenim cijelo vrijeme.

Što se tiče postavljanja, ovdje vrijedi pravilo da je najbolja zlatna sredina, pa neka bude ili na visokoj ili na temperaturi od 55 stupnjeva.

Isključite bojler kad se kupate!

Trenutak kada bi bojler uvijek trebao biti isključen je – kada se kupate.

Većina nas nikada nije razmišljala o tome je li kupanje s uključenim bojlerom sigurno, sve dok ne dođe do nesreće.

Nažalost, prilikom kupanja su se događali strujni udari, to nije česta pojava, ali je moguće. Ako se još uvijek pitate da je li moguć strujni udar iz bojlera, odgovor je – da.

No, redoviti servis bojlera osigurava da se ta mogućnost svede na minimum.