Koji je najbolji domaći lijek protiv žohara? Kako se zauvijek riješiti najomraženijih štetočina?

Borba protiv žohara ne mora uključivati jake kemikalije i toksine, a najbolji domaći lijek za uklanjanje najomraženijih štetočina je borna kiselina.

Da biste napravili mješavinu bora, pomiješajte je u jednakim količinama s brašnom i šećerom i napravite kuglice. Takve kuglice stavite na mjesta gdje ste vidjeli žohare, piše portal 24 sata.

Hranit će se njima i će ih ubiti. Vrlo je važno osigurati da kućni ljubimci i djeca nemaju pristup kuglicama.

Kako se zauvijek riješiti žohara?

Najbolji način da se zauvijek riješite žohara jest ukloniti sve što ih privlači. Ovo zahtijeva malo više od dobrog održavanja i čišćenja kuhinje.

1. Redovito praznite smeće ili ga držite zatvorenim. Žohari doista nisu zahtjevni oko izbora hrane tako da jedu sve do čega mogu doći.

2. Ne ostavljajte suđe u sudoperu. Žohari su uvijek u potrazi za hranom i to im je jednako privlačno kao i hrana ostavljena na kuhinjskom pultu – hranu valja držati u zatvorenim spremnicima.

3. Ne ostavljajte nepojedenu hranu kućnih ljubimaca u zdjelicama. To privlači i glodavce.

4. Usisajte podove nakon svakog jela. Možda vam to djeluje kao suvišan trud, ali ako imate problem sa žoharima, čak i mrvice obroka koji ste upravo pojeli ili skuhali dovoljne su da ih nahranite, baš kao i kad je riječ o miševima.

5. Uskratite im vodu. Sjećate li se onog sudopera punog vode? Kupaonske slavine koja kaplje? Zdjelice vode za kućne ljubimce? Sve je to izvor vode i za žedne žohare.