PRAVA ENERGETSKA BOMBA: Napitak od mrkve, jabuke, limuna i đumbira za dugovječnost

PRAVA ENERGETSKA BOMBA: Napitak od mrkve, jabuke, limuna i đumbira za dugovječnost

Napitak koji je prava energetska bomba, a jednostavno se pravi bit će vaše omiljeni piće – a, što je još bolje, on je pravi eliksir dugovječnosti!
Sve sastojke stavite u blender, umutite i popijte svježe. Postupak možete ponavljati svakog dana, neće vam ništa škoditi.

Mrkva popravlja vid, antikancerogena je, kožu čini mladom i zdravom; također, dobra je za srce, zube i desni, čisti tijelo i štiti od srčanog udara.

Jabuka jača imunitet, potpomaže pri mršavljenju, stimulira rad bubrega, jetre i žuči, štiti od bolesti usne duplje, stimulira probavu, štiti srce i krvne sudove, uklanja stres, umor i nesanicu, štiti od bakterija i virusa, ima antikancerogena svojstva.

Limun čisti jetru i stimulira njen rad. Prirodni je antiseptik i antioksidans, sprečava grip, prehladu i mnoge vrste infekcija, pomaže kod želudačnih tegoba, probave, potiče stvaranje enzima u jetri, normalizira rad crijeva i olakšava njihovo pražnjenje. Također sprečava gingivitis i stomatitis, pomaže u snižavanju krvnog pritiska i povećava nivo dobrog kolesterola, alkalizira organizam, sprečava grčeve i bolove u mišićima, regulira rad metabolizma, štiti od stresa i depresije, smanjuje rizik od moždanog udara, sprečava nastanak bubrežnih i žučnih kamenaca, štiti od osteoporoze.

Đumbir ublažava želudačne tegobe i nadutost, stimulira sekreciju mukusa, ublažava kašalj i olakšava bol u grlu, olakšava mučninu (posebno morsku bolest, jutarnju mučninu, mučninu izazvanu kretanjem i mučninu kod kemoterapije). Posjeduje antibakterijska, antigljivična i antitoksična svojstva i zbog toga se koristi kao prevencija gripa i prehlade. Đumbir je također anti-histamin i zbog toga se koristi kod alergija, ima protuupalna svojstva zbog kojih se koristi kod liječenja reumatoidnog artritisa, osteoartritisa i drugih bolesti mišićno koštanog i vezivnog tkiva. Kemijski sastojci koje sadrži đumbir su korisni u sprečavanju procesa biosinteza prostaglandina, koji je odgovoran za nastanak upale.

Izvor: Dobarsavjet.info