Kako složiti posuđe u perilicu? Mnogi čine greške zbog kojih posuđe ostaje neoprano

Ako vam je perilica posuđa uvijek pretrpana, a posuđe ne baš sjajno opravo, pročitajte savjete koje donosimo u nastavku!

Osnovno pravilo je da čaše, šalice i zdjelice stavite na gornju policu, i tp naopačke, “licem” prema dolje. Na taj način će se bolje očistiti, jer će prljavi dio biti izravno okrenut prema mlazovima vode, a isto tako se voda neće skupljati u posudama koje se peru.

Plastično posuđe, posebno ono koje je od tanjeg materijala, trebalo bi također ići na gornju policu jer se grijaći element obično nalazi na dnu perilice posuđa, piše televizija N1.

Tanjuri, zdjele za posluživanje i drugi veliki predmeti trebali bi biti složeni na donjoj polici, a sve što je glomazno bi trebalo biti okrenuto prema stražnjoj strani perilice radi bolje raspodjele težine.

Nagnite stvari pod kutom kako se voda ne bi skupljala na konkavnim površinama. Što se tiče pribora za jelo, viljuške i žlice bi trebali biti okrenuti prema gore kako bi najprljaviji dio bio izložen vodi.

S druge strane, noževi koji se mogu prati u perilici posuđa trebali bi biti usmjereni prema dolje radi sigurnosti, kako se ne biste slučajno porezali tijekom pražnjenja.

Staklene čaše također možete prati u perilici i to tako da ih okrene prema dolje i smjestite na gornju policu. Kada perete čaše za vino i drugo osjetljivo posuđe, pazite da između njih postoji razmak kako se ne bi dodirivali tijekom ciklusa pranja.

Prije nego uključite , lagano protresite ladice perilice. Dobro je ako čujete zveckanje, ali ne smije biti lupanja i udaranja osjetljivog posuđa jedno od drugo.