SRETAN KRAJ VELIKE POTRAGE: Oteta djevojčica pronađena živa i bez ozljeda

SRETAN KRAJ VELIKE POTRAGE: Oteta djevojčica pronađena živa i bez ozljeda

Djevojčica Monika Karimanović (12), koja je nestala prije 10 dana, pronađena je u selu Svrljiški Mirkovac. Ninoslav Jovanović, kojeg se sumnjiči za njenu otmicu, još je u bijegu.

Djevojčica je pronađena u selu iz kojeg je majka Ninoslava Jovanovića. Pronađena je u napuštenoj vikendici bez vidljivih ozljeda, piše Blic.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović za Tanjug je rekao kako se pretpostavlja da je Jovanović na teriroriju Niškog okruga te kako se za njim intenzivno traga.

“Očekujem da će pripadnici policije uspjeti doći do otmičara”, rekao je Stefanović.

Ninoslav Jovanović je 46-godišnji višestruki silovatelj, poznatiji kao Malčanski berberin, za kojeg se sumnja da je 12-godišnju djevojčicu oteo 20. prosinca oko 7.20, kada je krenula u Osnovnu školu ‘Zoran Đinđić’ u Brzom Brodu.

Ovo je treći put u posljednje 23 godine da policija traga za Ninoslavom Jovanovićem. Prvi put je potraga organizirana 1996. godine, kada je silovao jednu ženu i 14-godišnju djevojčicu. Poslije višednevne potrage po šumama i vikendicama, Jovanović je uhićen i osuđen na deset godina zatvora, piše N1.

Po izlasku iz zatvora silovao je 12-godišnju djevojčicu, nakon što ju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bijegu pokušao je silovati još jednu 12-godišnju djevojčicu, ali je nju spasao drvosječa.

Zbog silovanja i pokušaja silovanja osuđen je na 15 godina zatvora, međutim, odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je smanjena na 12 godina.

Po drugom izlasku iz zatvora Jovanović je uznemiravao žene preko društvenih mreža i zbog toga je bio u pritvoru pet meseci. Na slobodi je od siječnja 2019., piše N1.

U intenzivnoj potrazi za Monikom Karimanović sudjelovalo je preko 800 ljudi.