GAZE LJUDE I BJEŽE: U sedam dana na hrvatskim cestama pet osoba pregaženo i ostavljeno na cesti!

U proteklih sedam dana u Hrvatskoj je pregaženo petero ljudi i ostavljeno na cestama. U pet spomenutih nesreća svi su vozači pobjegli ne pruživši pomoć ljudima koje su pregazili!

Prva se i najteža nesreća dogodila u Osijeku prošle subote. Od posljedica nesreće u bolnici je preminuo veliki osječki glumac Aleksandar Bogdanović kojeg je na pješačkom prijelazu pregazio 22-godišnji Branislav Smiljanić, piše Index.hr.

22-godišnji Smiljanić je, nakon što je na pješačkom prijelazu pregazio Bogdanovića, pobjegao i ostavio osječkog glumca da leži na cesti pred zgradom u kojoj je živio sa suprugom i malim sinom. Smiljanić je pronađen u Osijeku oko pola sata nakon nesreće.

U automobilu su s njim za vrijeme nesreće bili njegova 18-godišnja djevojka i dva prijatelja.

22-godišnjak se sada nalazi u istražnom zatvoru i sumnjiči ga se za izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći. Njegov se otac, u dostupnim podacima, navodi kao zaposlenik prve policijske postaje u Osijeku.

Policajca pregazila 19-godišnjakinja i pobjegla pa se s prijateljem vratila po retrovizor da prikrije nesreću

Druga se teška nesreća koja je uključivala i bijeg bez pružanja pomoći dogodila na sam Božić u Gospiću. Izazvala ju je, kako se jučer doznalo – 19-godišnjakinja. Riječ je o Gospićanki Klari Klobučar koja je 25. prosinca u 6:20 autom njemačkih registracija naletjela na 52-godišnjeg interventnog policajca koji se kretao uz kolnik. Pobjegla je i policajca kojeg je pregazila ostavila da leži na cesti, a onda se, da sve bude još gore, s prijateljem s kojim je bila u autu vratila po retrovizor kako bi prikrila nesreću.

Jučer je pronađena i uhićena, a danas je ispitana na sudu koji joj je odredio mjesec dana istražnog zatvora. Sumnjiči je se za kaznena djela izazivanja prometne nesreće, nepružanja pomoći i sprječavanja dokazivanja. Njezin prijatelj kojeg se sumnjiči za nepružanje pomoći i sprječavanje dokazivanja pušten je da se brani sa slobode.

Nalet vozača na dijete pa bijeg s mjesta nesreće

Dva dana prije toga, u ponedjeljak, dogodio se još jedan nalet na pješaka i bijeg s mjesta nesreće u Kaštel Lukšiću. Nastradalo je dijete na koje je naletio Mercedes registarskih oznaka Bosne i Hercegovine.

Nesreća se dogodila na na raskrižju Ceste dr. Franje Tuđmana i Stepinčeve ulice u kojoj je sudjelovao nepoznati vozač starijeg osobnog automobila najvjerojatnije marke Mercedes, plave boje i dijete u svojstvu pješaka koje je u nesreći zadobilo lakše tjelesne ozlijede. Splitska policija je uputila apel svjedocima nesreće da im se jave radi pronalaska vozača.

Dva naleta na ljude na hrvatskim cestama u kojima su vozači pobjegli dogodila su se jučer.

Još jedan nalet na pješaka na zebri u Osijeku, vozač pobjegao prema Baranji

Novi nalet na pješaka na zebri dogodio se u Osijeku. Nesreća se dogodila oko 17.20 u Osijeku, na raskrižju Ulice kneza Trpimira, Franje Kuhača i cara Hadrijana. Vozilo je naletjelo na pješaka koji se kretao obilježenim pješačkim prelazom. Nepoznato vozilo kretalo se u smjeru Baranje, vozač nakon prometne nesreće nije zaustavio vozilo, već se udaljio u smjeru Baranje bez pomaganja unesrećenom pješaku. O prometnoj nesreći nije obavijestio policiju.

Policija je zamolila građane koji su svjedočili nesreći da im se jave kako bi pomogli u pronalasku počinitelja koji je pobjegao prema Baranji. Vozač, koliko je poznato, još uvijek nije pronađen, a pješak, nasreću, nije zadobio teške ozlijede.

Invalid u kolicima pregažen na zebri u Zagrebu, vozač pobjegao

Javnost je danas saznala i za nesreću koja se jučer dogodila u Zagrebu, a u kojoj je nastradao invalid u kolicima, također na zebri. Vozač je naletio njega i pregazio mu noge pa pobjegao s mjesta nesreće.

Kći nastradalog je za Dnevnik.hr kazala da ga je jučer boljela noga, no nije htio otići na Hitnu. “Rekao je da će otići ako noga počne oticati. Uglavnom je bio u šoku jer se to jako brzo sve odvilo, nije se ni snašao… Očekivao je da će osoba stati i izaći iz auta, ali se to nije dogodilo”, dodala je.

Obitelj moli za pomoć jer se radi o umirovljeniku s malom mirovinom koji ne može sam platiti popravak kolica. Tvrde da je vozilo prošlo kroz zeleno svjetlo na semaforu i skretalo ulijevo, a da je zeleno svjetlo bilo i za pješake na prijelazu.

Kako se doznaje, invalidu su nakon prometne nesreće pomogli dostavljači koji su se tamo zatekli. Po neslužbenim informacijama očevidaca, riječ je o tamnocrvenom Opelu starijeg godišta. Iz PU zagrebačke potvrdili su da imaju dojavu o prometnoj nesreći, obavljen je očevid te je u tijeku istraga.

Zastrašujuć niz teških prometnih nesreća u kojima su stradali pješaci, vozači svi redom pobjegli

Riječ je o zastrašujućem nizu teških prometnih nesreća u kojima su stradali pješaci, i to u tri od pet slučajeva na zebri. Samo se u jednom slučaju nije radilo o naletu na zebri, a za jedan nije poznato gdje se točno dogodila nesreća. Još je više zastrašujuća bešćutnost vozača koji su svi redom pobjegli s mjesta nesreće i ostavili ljude koje su pregazili na cesti.

Foto: MUP