TUŽNA VIJEST IZ BEOGRADA: Preminula legendarna pop-rock pjevačica Slađana Milošević

Foto: Screenshot

Poznata srbijanska pop-rock pjevačica i avangardna umjetnica Aleksandra Slađana Milošević preminula je u utorak u 69. godini, potvrdila je njezina prijateljica Biljana Petrović beogradskoj agenciji FoNet, piše Direktno.hr.

Rođena je u Beogradu 3. listopada 1955. godine, a važila je za jednu od ikona novog vala osamdesetih u tadašnjoj Jugoslaviji. Svoj prvi solo nastup je imala na festivalu “Studentsko ljeto” 1974., gdje je i pobijedila, a tri godine kasnije dospjela je u sam vrh jugoslavenske pop-rock scene s pjesmom “Au, Au”.

Iste godine imala svoj prvi veći nastup na beogradskom Koncertu kod Hajdučke česme, gdje je nastupila prije Bijelog dugmeta. Milošević je počela rušiti tabue kad je 1978. objavila pjesmu “Seksi dama”, koja je bila zabranjena za emitiranje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Pjesmu “Amsterdam” promovirala je 1979., a 1981. nastupila na izboru za jugoslavenskog predstavnika na Pjesmi Eurovizije u Beogradu, kad je s kompozicijom “Recept za ljubav” osvojila osmo mjesto. S Dadom Topićem snimila je 1984. hit pjesmu “Princeza”, koja je prevedena i na engleski jezik.

Nakon toga, 1989. godine, otišla je u Sjedinjene Države, gdje je neko vrijeme svirala s grupom “Baby Sister”. Jedno vrijeme je bila broker na burzi, a radila je i u marketinškim agencijama. U Beograd se vratila 1995. godine.