NEVJEROJATNO, MOTOR OD AUTA ‘PODIVLJAO’: Pogledajte kako se u toj situaciji snašao ovaj Tuzlak!

Na YouTubeu se pojavio zanimljiv video, snimljen u Tuzli. U “glavnoj ulozi” je VW Polo kojemu se očito nešto jako loše dogodilo, a posljedica je strašna buka i još strašniji dim. Može i obrnuto.

Korisnik koji je na YouTube postavio ovaj video stavio je kratak opis: “Je li vam se ikada zapalilo ulje u motoru? Evo kako to izgleda.”
A izgleda zaista gadno.

Ipak, i u takvoj situaciji vlasnik automobila se dobro snašao. On je očito nešto popravljao oko motora, hauba je bila podignuta, a kad se ovaj “incident” dogodio zatvorio je haubu, ušao u auto, ubacio u brzinu (“rikverc” jer ispred auta nije bilo prostora) i naglo pustio kvačilo.

Time je postigao da se auto ugasi. Očito ga kod ovakvog kvara nije drugačije mogao ugasiti. A da ga nije ugasio?

Kako je naveo jedan korisnik YouTubea, u komentaru ispod ovog videa, dogodila bi se puno veća šteta. “Treba brzo reagirati inače neće postojati niti jedan dio na motoru koji bi se mogao iskoristiti u popravku, sve se istopi, što znaci samo komplet drugi motor”, napisao je komentator.
Napisao je također da se ovo može dogodti i kod novijih automobila, a postoje dvije opcije kako ugasiti motor automobila – zatvaranjem usisa zraka ili onako kako je ovaj čovjek uradio.

Iako je ovo, zapravo, jedan prilično “standardan” problem dizel motora, nije nam poznato da je na našem jeziku dobio ime. Na engleskom se, kako objašnjava već spomenuti komentator, zove “engine runaway”.

Foto: Screenshot Youtube