LIJEKOVI BEZ RECEPTA: Ovo su 3 najjača prirodna antibiotika, češnjak je jedan od njih

LIJEKOVI BEZ RECEPTA: Ovo su 3 najjača prirodna antibiotika

Ako želite pokušati na prirodan način pobijediti bolesti i ojačati imunitet pomoć potražite u ova tri najjača antibiotika.

Ulje origana

Ovo čarobno ulje dobiva se iz lišća biljke origano. Osim što se njegov miris i aroma savršeno slažu s brojnim jelima, na temelju brojnih istraživanja, ulje origana je moćan borac protiv infekcija za što je zaslužan sastojak pod nazivom carvacrol.

Vrlo mala doza ovog ulja posjeduje nevjerojatna antibakterijska svojstva protiv čak 25 različitih vrsta bakterija.

Doziranje: 1 do 4 kapi tri puta dnevno nakapati u šalicu čaja ili čašu soka.

Češnjak

Volimo ga u jelima, volimo ga u prahu, volimo ga sirovog u salati. Češnjak je kralj povrća. Njegova snažna aroma i miris pretvaraju ga u savršen začin, no češnjak ima još puno moćnijih svojstava. Češnjak je snažan, prirodni antibiotik koji ne uništava naše zdrave bakterije kao što to rade kemijski antibiotici.

Zahvaljujući glavnom sastojku hlapljivom ulju s alinom koji se rezanjem ili prešanjem razgrađuje u alicin, češnjak ima antibiotičko djelovanje. Usporava rast bakterija, te uspješno uništava viruse i gljivice pa je vrlo učinkovit kao sredstvo protiv prehlada i gripe.

Doziranje: 2 do 4 češnja češnjaka dnevno kao dodatak jelima ili u salati, a kome ne smeta miris i snažan ljuti okus može ga pojesti i sirovog.

Čili papričica

Cyanne papričica, poznatija pod nazivima, čili, ljuta ili crvena paprika važan je dio azijske povijesti kako u kulinarstvu, tako i u tradicionalnoj medicini. Ovaj vrlo jednostavan začin ljutog, ali diskretnog okusa slaže se s mnogim jelima i desertima, a najčešće se koristi sušena ili u obliku praha.

Njihova moćna svojstva za zdravlje vrlo su široka, a u ajurvedi i kineskoj medicini cijenjeni su analgetik protiv bolova te učinkovito protuupalno i antibakterijsko sredstvo.

Doziranje: 1/2 žličice dnevno kao dodatak jelu ili ga podijelite u dvije šalice čaja ili soka.