KRALJICA LJEKOVITIH BILJAKA: Evo koje sve zdravstvene probleme rješava aloe vera

Aloe vera

Aloe vera je biljka slična kaktusu, visine do 60 cm, s debelim, mesnatim listovima, koja prirodno raste samo u područjima sa toplom i vlažnom klimom.

Aloe vera poznata i kao Aloe Vera Barbadensis Miller, eliksir mladosti, a nazivamo je i kraljicom ljekovitih biljaka, zbog njenih izuzetnih vrijednosti.

To je biljka slična kaktusu, visine oko 60 cm, sa debelim, mesnatim listovima, koja je radi svog opstanka razvila bogat sadržaj vitamina, aminokiselina, enzima i mineralnih tvari.

U svijetu je poznato preko 250 vrsta aloe vere, a 4 od njih imaju ljekovito djelovanje. Prirodno raste samo u područjima sa toplom i vlažnom klimom.

Aloe vera sadrži preko 240 hranjivih tvari, a među njima su: vitamini A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C i E, folna kiselina, magnezij, cink, mangan, kalij i željezo.

Aloe vera također ima protuupalno, antibakterijsko, antivirusno i laksativno djelovanje.

Koristi se u obliku soka, čaja ili u obliku raznih krema za lokalnu primjenu.

Ona također neutralizira povišenu želučanu kiselinu, normalizira pH stolice, poboljšava rad jetre, jača srčani mišić, ublažava simptome astme i alergija.

Odlično vlaži i pomlađuje kožu, te ubrzava zacjeljivanje rana. Izvanredna je za suhu, osjetljivu i oštećenu kožu, a ublažava i otklanja i staračke pjege po rukama.