Kako bez lijekova sniziti razinu šećera u krvi?

Visok šećer u krvi može postati ozbiljan zdravstveni problem ako se ne liječi i drži pod kontrolom. Posebno je opasan za one s dijabetesom i može uzrokovati oštećenja živaca, oštećenja bubrega i srca.

Srećom, postoje jednostavni i učinkoviti načini snižavanja šećera u krvi, objavila je televizija N1.

Konzumirajte manje šećera

Šećer je jedan od najpopularnijih sastojaka koji se dodaju hrani. Preporuča se da manje od 20% ukupnog unosa kalorija u danu otpada na šećer. Stoga, najbolji način za snižavanje šećera u krvi je da jednostavno ograničite unos šećera u organizam.

Promijenite prehranu

Još jedan način za smanjenje razina šećera u krvi je promjena promjena prehrane. Hranu bogatu šećerom zamijenite zdravijim alternativama. Recimo, slastice zamijenite voćem, a sokove vodom.

Vježbajte

Jedan od najvećih problema je što se ljudi danas ne kreću dovoljno. adekvatna vježba je ključ sagorijevanja kalorija i održavanja zdrave težine. Vježbanjem osiguravate da mišići koriste šećer iz krvi i da je vaš metabolizam dobro reguliran. Vježbanje također pojačava inzulinsku osjetljivost i hormonalne funkcije koje su ključne za prevenciju dijabetesa.

Kontrolirajte razine stresa

Visoke razine stresa i nedovoljna količina sna mogu uzrokovati visok šećer u krvi zbog neregularnih obroka, većeg unosa brze hrane, većeg lučenja hormona stresa i slabljenja osjetljivosti na inzulin. Stoga treba održavati zdav režim spavanja i kontrolirati razine stresa.

Smanjite porcije i tempirajte obroke

Jedenje manjih porcija, ali češće u danu pokazalo se kao dobitna kombinacija za snižavanje šećera u krvi i rizika od dijabetesa. Tajming, učestalost i vrsta jela ključni su za razine šećera u krvi. Istraživanja pokazuju da je najbolje birati hranu bogatu vlaknima, probioticima, orašaste plodove, cjelovite žitarice i namirnice koej nemaju puno škroba, piše Eat this.