Na Žitnoj lađi, na rijeci Kupi, predstavljena nova linija svježe tjestenine Karla!

Foto: Marinsko Petković

Priča se da se u Karlovcu nešto fino kuha… pa su brojni food blogeri i novinari stigli u grad na četiri rijeke kako bi se uvjerili o čemu je riječ.

Mjesto radnje, selo Brođani koje se nalazi uz rijeku Kupu, po kojoj plovi Žitna lađa Zora, jedna od najpoznatijih karlovačkih turističkih atrakcija, zapravo replika drvenog broda kakav je u 18.stoljeću plovio ovom rijekom.

Foto: Marinsko Petković

Tada joj je bio zadatak prevoziti žito te povezivanje grada Karlovca s ostatkom Hrvatske te dalekim Temišvarom i Dunavom, a na ovom jedinstvenom eventu, Zora i njezina posada dobila je poseban zadatak- na mirnoj plovidbi rijekom Kupom poslužiti prefinu KARLA svježu tjesteninu prelivenu različitim, kreativnim umacima.

“Iznimno sam zadovoljan širinom naše nove linije KARLA svježe tjestenine, a osobito sam ponosan na činjenicu da smo samostalno razvijali recepture i isprobavali razne kombinacije da bismo dobili novu liniju kakvu predstavljamo. Vlastiti analitički laboratorij, vrhunski tehnolozi te predane stručne kolege iz proizvodnje omogućuju nam da unutar tvrtke dođemo do jedinstvenih i originalnih receptura kakve su upravo ove iz nove KARLA linije”, rekao je na početku ove gastro plovidbe Vanja Hanić, predsjednik uprave dodajući kako su simbolično, novi proizvodi nastali su u godini kada tvrtka slavi svoj 77. rođendan.

Foto: Marinsko Petković

Nova linija proizvoda sastoji se od ukupno devet proizvoda od kojih su tri poznata od ranije – popularni njoki, fuži i pljukanci, koji su dobili novo ruho i poboljšanju recepturu. Novi član Karline obitelji sada su i KARLA šurlice koje, kao fuži i pljukanci, ne sadrže konzervanse, umjetna bojila, arome i pojačivače okusa.

Stručni tim Žitoproizvoda razvio je i pet potpuno novih jedinstvenih proizvoda na hrvatskom tržištu-ne punjenu svježu tjesteninu, točnije pljukance raznih okusa (rajčica, špinat, crnilo sipe te blago pikantnu vrstu naziva Okusi Orijenta s dodatkom čilija i kurkume).

Proizvod koji je postao gastro ‘must have’ su Fuži sa Zigante tartufima, intenzivnog okusa i arome za sve ljubitelje pravih tartufa. Kad je o sastavu riječ, cijela nova linija ne punjene tjestenine sastoji se od 100% krupice od durum pšenice te ne sadrži umjetna bojila, konzervanse, pojačivače okusa i arome, bez dodane soli i masnoća, dok su popularni KARLA njoki rađeni od 100% krumpirovog tijesta, također bez umjetnih bojila i pojačivača okusa.

Foto: Marinsko Petković

Kako sljubiti tjesteninu s finim, kreativnim umacima poput primjerice pikantnih pljukanaca ‘Okusi Orijenta’ s gljivama i humusom ili pljukanaca s rajčiom koji dominiraju u umaku od ricotte, tikvica i pršuta pokazao je karlovački bloger Hrvoje Stojanov s bloga Opet Gladni koji je ujedno i ‘dežurni’ kuhar kreativne Karline kuhinje,koja se kao format nalazi na web stranici brenda. U njoj se svakog dana može pronaći inspiracija za pripremu ukusnih, ali i brzih obroka.

Budući da je Žitna lađa replika teretnog broda, pa nema klasičnu kuhinju, sljubljivanje nove tjestenine i Hrvojevih umaka vješto je napravilo osoblje restorana Žganjer u kojem su uz slane delicije napravljene i dvije ukusne štrudle (štrudla jaškovskog baruna i štrudla od višanja) za koje je korišteno Karlo brašno.

Gdje kupiti Karla novitete? Svi proizvodi kupcima su dostupni na policama trgovačkih lanaca poput Spara, Kauflanda, Konzuma i Plodina te u dvije maloprodaje Žitoproizvoda u Karlovcu.