EFIKASNI, JEFTINI, SVIMA DOSTUPNI: 5 prirodnih trikova protiv podočnjaka!

EFIKASNI, JEFTINI, SVIMA DOSTUPNI: 5 prirodnih trikova protiv podočnjaka!

Ima li nešto gore od ranog buđenja? Ima, rano buđenje s ogromnim i podbuhlim podočnjacima. Na tržištu postoji bezbroj proizvoda koji garantu
iraju smanjenje otečenosti podočnjaka, ali…

Može se dogoditi da vam nijedan nije pri ruci baš onda kad vam najviše treba, ali zato uvijek postoje prirodni trikovi koji će vam gotovo instant ukloniti vrećice ispod očiju, pišu Nezavisne novine.

Krastavci
Za trik s krastavcima sigurno ste već čuli ili barem vidjeli u filmovima glumice koje se podočnjaka rješavaju uz dvije kriške svježeg krastavca, ali ste možda pomislili kako to sigurno ne djeluje. Deblja kriška svježeg krastavca zaista može pomoći za teške i umorne oči. Dovoljno je narezati dvije kriške ohlađenog krastavca i ostaviti da djeluje na kapcima od 15 do 30 minuta. Svježi krastavci puni su antioksidanasa i vode te će smiriti otečene podočnjake i hidratizirati to područje.

Mlijeko
Punomasno mlijeko bogato je aminokiselinama, proteinima, vitaminima i mliječnom kiselinom, a svi ti nutrijenti u kombinaciji pomažu smanjiti otečenost. Uzmite punomasno mlijeko i u njega umočite dvije vatice te iz njih ocijedite višak mlijeka te ih stavite na područje ispod očiju i pustite da djeluje oko 15 minuta. Nakon što ste skinuli vatice i umili se mlakom vodom, primijetićete da su vam podočnjaci znatno manji.

Čaj
Crni i zeleni čaj sadrže kofein koji sužava sitne krvne žile koje se nalaze ispod očiju, a sadrže i tanin koji stimuliše cirkulaciju. Uzmite dvije vrećice crnog ili zelenog čaja, najbolje što prirodnijeg, i stavite ih na nekoliko minuta u vruću vodu. Izvadite ih i ostavite da se ohlade do sobne temperature te stavite na podočnjake oko 15 do 30 minuta. Kada skinete vrećice s podočnjaka, s njima će nestati i vaše vrećice ispod očiju.

Aloe vera
Možda ste mislili da je aloe vera dobra samo za opekotine, ali njeni njegujući sastojci poput vitamina E mogu biti odlični za kožu na području ispod očiju jer smiruju i smanjuju otečenost. Ako ste se probudili s naduvanim podočnjacima, posegnite za aloe vera gelom i u obilnom sloju ga nanesite ispod očiju i ostavite da djeluje desetak minuta te ga lagano odstranite vatom.

Hladna voda
Ovo je najjednostavniji, ali i najefikasniji trik jer hladna voda može biti od velike pomoći za otečena područja na koži. Umočite peškir u ledeno hladnu vodu te ga ocijedite i stavite preko očiju. Hladna voda će suziti žile i time će se višak tečnosti izbaciti iz tog područja, a vaši podočnjaci će se smanjiti.