IZABRANA MISS UNIVERSE HRVATSKE: Laskavu titulu osvojila je Andrea Erjavec iz Perušića

Foto: PR Miss Universe Hrvatske

Na 27. izboru za Miss Universe Hrvatske, održanom u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu, laskavu titulu osvojila je Andrea Erjavec.

U finalu izbora nastupilo je šesnaest djevojaka iz cijele Hrvatske koje su put do titule i mandata hrvatske predstavnice te blistave krune Zlatarne Dodić započele prije dva tjedna u Istri na pripremama u Grand Hotel Brioni u Puli te u hotelu Esplanada na preliminarnom natjecanju dan prije samog finala.

Foto: PR Miss Universe Hrvatske

Prednatjecanje za plasman u Top10 uključivalo je intervju sa članovima žirija i natjecanje u kupaćim kostimima. Ove lijepe i pametne djevojke među kojima su i magistrica matematike, BSc Hortikulture, te studentice predškolskog odgoja, kineziologije, sociologije, međunarodnog prava. Sve one pravi su primjer da ljepota i pamet itekako idu zajedno i zašto upravo one mogu biti primjer mladim djevojčicama.

Ovogodišnja pobjednica istaknula se i svojom biografijom. Andrea ima 23 godine, dolazi iz Perušića. Od stranih jezika odlično govori engleski.

Andrea je ponosna na svoj rad na tome da postane bolja verzija sebe, na svoj emocionalni razvoj i sposobnost suočavanja s novim izazovima te na upisu na željeni fakultet. Voli biti u pokretu i iskoristiti vrijeme na najkvalitetniji način, družiti se s obitelji i prijateljima, otići u kazalište, muzeje. Ranije je trenirala i košarku.

Smatra da je kretanje i održavanje fizičkog zdravlja vrlo važno. Smatra da bismo svi u svijetu trebali imati pristup obrazovanju, informacijama i resursima kako bis e mogli aktivno uključiti u društvene procese i stvoriti pozitivne promjene u svijetu.

Kao Miss Universe Hrvatske zalagala bi se za psihičko i fizičko zdravlje djece, jer smatra da je to jedan od najvećih problema s kojim se djeca suočavaju. Također, smatra da je važno ulagati u obrazovanje i osnaživanje roditelja kako bi mogli pružiti kvalitetnu njegu i podršku djeci u svim aspektima njihovog života.

“Miss Universe odavno nije izbor samo za najljepšu djevojku. Na svjetskom izboru te uspješne mlade žene znaju i po nekoliko svjetskih jezika, imaju po dva fakulteta i cijenjene su u svojim zemljama. Na njihovim platformama ih prate na stotine tisuća ljudi jer one zagovaraju ispravne vrijednosti radeći na projektima s pozitivnim promjenama. Svojim djelovanjem daju pravi razlog zašto su baš one odabrane kao glasnogovornice i ambasadorice svojih zemalja. Upravo one promiču i iniciraju nužne promjene u društvu i mladeži. Miss Universe postoji kako bi se zagovarala pozitivna budućnost vođena ženama s hrabrošću i inspiracijom da pomaknu granice mogućeg”, izjavila je jednom Ivana Delač, direktorica odnosa s javnošću.

Tijekom glamuroznog finala najuspješnijih 10 s preliminarnog natjecnaja ocjenjivano je u kupaćim kostimima Pletix i večernjim haljinama Bariba. Tijekom predstavljanja nosile su elegantne koktel haljinice i cipele Baldinini. Za frizure i šminku bili su zaduženi stilisti lanca frizerskih salona Studio Marcela pod stručnim vodstvom direktorice Jadranke Pezo te vizažisti Profokusa koristeći Aura make-up preparate.

Lucciana Ćebo, Andrea Erjavec, Sara Garac, Polina Mytko, Mihaela Posavec plasirale su se u Top5 i na taj način stekle priliku odgovarati na pitanja žirija i pokazati svoju elokventnost u najzahtjevnijem dijelu natjecanja. Superfinalisticama su izazov bile teme poput globalnog zatopljenja, problematika današnje mladeži, kako se nositi s neuspjehom, slobode govora, emancipacije žena i slično kojima su uspješno odolijevale plijeneći pozornost.