Josipa Lisac veličanstvenim koncertom zaokružila 50. obljetnicu albuma “Dnevnik jedne ljubavi”

Foto: Matej Grgić

Veličanstvenim koncertom u maloj dvorani Doma Sportova, glazbena diva Josipa Lisac zaokružila je turneju kojom je obilježila 50 godina od izlaska albuma “Dnevnik jedne ljubavi”.

Kultni je album Croatia Records prošle godine ponovo reizdala, a ovo ekskluzivno limitirano izdanje masterirano je u glasovitom Abbey Road-u u Londonu. Izdanje je obogaćeno i arhivskim novinskim člancima objavljenim 1973. godine, koje je Josipa svih ovih godina čuvala.

Dupkom ispunjena dvorana u koju se Josipa vratila nakon devet godina, dugotrajnim je pljeskom na početku koncerta pozdravila našu umjetnicu, a već nakon prve pjesme “Boginja” bilo je jasno da će koncert ispuniti sva očekivanja.

Dobro raspoloženi glazbenici Davor Črnigoj na basu, Elvis Penava na gitari, Toni Starešinić na klavijaturama, Borna Šercar na bubnjevima i briljantna Josipa oduševili su svojim izvedbama pjesama s “Dnevnika”, ali i onima poput “Magle”, “Danas sam luda”, “Hir, hir, hir” koje su neizostavne na njenoj set listi.

Obučena u crne tajice, visoke čizme i s frizurom koju je posebno za taj koncert oblikovala njena dugogodišnja frizerka Mila Višnjić, Josipa je zadivila i izgledom. Priznala je da joj je doktor savjetovao da povremeno sjedne na stolicu, da se tresla prije najave koncerta jer nije očekivala rasprodanu dvoranu i kao i uvijek zahvalila se publici koja joj je slala cvijeće na pozornicu, plesala i pjevala s njom. Posebno iznenađenje bili su i njeni gosti, bend Chui koji su odsvirali “Srela sam se s njim”.

Otpjevala je Josipa i svoj aktualni singl “A gdje si ti” te najavila snimanje novih pjesama. Ono što će svakako razveseliti publiku su još dva reizdanja koja će Croatia Records objaviti ove godine na vinilu, “Josipa Lisac & B. P. Convention” objavljen prvi put 1976. godine i “Made in U.S.A.” objavljen 1979. godine. Oba izdanja bit će obogaćena arhivskim fotografijama i predgovorima poznatih glazbenih kritičara.

“Svaki put se moram zahvaliti publici jer zaista osjećam istinsku zahvalnost na dolasku i na tome što je netko odlučio provesti večer uz nas. Trebale su godine da se taj odnos izgradi i umijeće da se njeguje. Sretna sam što sam na početku karijere imala Karla i Ivicu Krajača koji su vrhunskim pjesmama ucrtali moj glazbeni put”, rekla je Josipa nakon koncerta.