VELIKA ZNANSTVENA STUDIJA OTKRIVA: Koja je idealna razlika u godinama za savršenu vezu

VELIKA ZNANSTVENA STUDIJA OTKRIVA: Koja je idealna razlika u godinama za savršenu vezu

Bezbroj puta smo svi čuli za izreku da “prava ljubav ne broji godine”. Ipak, jedna studija provedena na Emory sveučilištu u Atlanti pokazala je kako zapravo postoji idealna razlika u godinama koja je svojevrsna garancija kvalitetnog i dobrog odnosa.

U studiji je sudjelovalo 3.000 ljudi, a stručnjake je zanimalo u kolikoj mjeri razlika u godinama između partnera utječe na kvalitetu odnosa, piše n1info.com.

Parovi s pet godina razlike u godinama imali su 18 posto veće šanse za prekid od parova koji su imali isto godina, piše Marie Claire.

Parovi u vezama u kojima su od partnera bili stariji ili mlađi deset godina su imali 39 posto više šanse za raskid, a oni sa 20 godina razlike su imali 95 posto veću šansu za prekid.

Istraživači su došli do zaključka da je najbolja razlika u godinama jedna godina te su ovi parovi imali svega tri posto šanse za raskid, prenosi Buka.

Stručnjaci vjeruju kako je razlog za ovakve rezultate činjenica da ljudi u različitim periodima života žele drugačije stvari, drugačije gledaju i cijene životne vrijednosti i na drugačiji način zapravo vide i doživljavaju svijet.