UBLAŽITE UPALU SINUSA: Tri vrlo efikasna lijeka su vam na dohvat ruke!

Sinusitis je oboljenje prouzrokovano upalom sluznice sinusa. Razlozi nastanka mogu biti razni, a najčešći su autoimune bolesti, bakterijske, gljivične ili virusne infekcije.

Upala sinusa se po pravilu liječi antibioticima, ali njih nije dobro prečesto uzimati jer tijelo može da postane rezistentno na njih.

Srećom, u prirodi postoje biljke koje nam mogu pomoći u ublažavanju upale sinusa, a također će smanjiti rizik od njenog ponovnog javljanja.

Naranče
Naranče predstavljaju odličan izvor vitamina C, koji ublažava začepljenost nosa i pomaže u pročišćavanju sinusa. Udisanje mirisa naranče također će pomoći u čišćenju sinusa. Istraživanja su pokazala da se svakodnevnom konzumacijom naranči može značajno smanjiti rizik od nastanka upale sinusa, što je pravi izazov za osobe koje su barem jednom patile od upale sinusa.

Češnjak
Češnjak ima odlična antibakterijska i antimikotična svojstva, tako da će efikasno ublažiti upalu sinusa uzrokovanu bakterijskom ili gljivičnom infekcijom. Alicin, sastojak koji češnjaku daje prepoznatljiv miris, ima antibiotsko djelovanje, zbog čega je jako djelotvoran u liječenju ove neugodne bolesti.

Kopriva
Kopriva ublažava simptome upale sinusa, uključujući nadraženost očiju i svrab nosa. Ova korovska biljka, ako se uzima kao čaj ili tinktura, potiče rad imunološkog sustava koji će se efikasnije boriti protiv infekcije sinusa. Također, potaknut će oslobađanje sluzi iz sinusa koja je glavni uzročnik nepodnošljivog bola.