MUČI VAS PROLJETNI UMOR? Uz ovih par savjeta lako ćete ga pobijediti!

MUČI VAS PROLJETNI UMOR? Uz ovih par savjeta lako ćete ga pobijediti!

Umorni ste već duže vrijeme, osjećate kako vam nedostaje snage i većinu vremena ste iscrpljeni? Radi se o poznatim simptomima koji se odnose na proljetni umor, a do kojeg dolazi zbog nekoliko razloga.

Da bi znali kako se boriti protiv proljetnog umora, potrebno je upoznati se s nekoliko korisnih informacija.
Dobro je što proljetni umor možete ublažiti ako ne i izbjeći, ali samo ako na vrijeme promijenite dio svoje svakodnevice. Kako protiv proljetnog umora?
Liječnici su mišljenja kako svatko od nas prvo treba krenuti sa svojim prehrambenim navikama. To znači da bi trebali sastaviti popis i provjeriti koje namirnice čine većinu vašeg jelovnika. Ako se na njemu ne nalaze namirnice koje u sebi imaju dovoljno minerala kao što su željezo i magnezij te vitamina B i C, vrijeme je da nešto poduzmete.
Promjena u ovom slučaju započinje sastavljanjem jelovnika na kojem će se nalaziti namirnice poput blitve, špinata, kelja. One su važne jer u sebi imaju dovoljno željeza. Osim njih trebali bi razmisliti da pojačate unos hrane koja u sebi ima dovoljno B vitamina poput integralnih žitarica, mesa, mahunarki i ribe.
Ne treba zaboraviti na C vitamin važan za jačanje imuniteta, a što je jedan od razloga zbog čega osjećate proljetni umor. Nakon sezone prehlada i gripe, ljudski organizam je iscrpljen i nije čudno što dolaskom novog godišnjeg doba, ljudsko tijelo reagira s manje snage i osjećajem iscrpljenosti.
Vitamin C možete pronaći u narančama, limunu, paprici, prokulici, cvjetači i mnogim drugim namirnicama.
Pored zdrave hrane koju bi trebalo konzumirati tijekom cijele godine, da bi se uspješno borili protiv proljetnog umora potrebno je što više vremena provoditi na zraku.
Vrijeme dok ste vani možete iskoristiti za laganje šetnje ili možda trčanje. Vježbe su još jedan korak prema boljem osjećaju, pa tako možete birati između šetnji, vježbi koje ćete raditi kod kuće ili možda teretane gdje ćete vježbati uz pomoć trenera.
Važno je da budete dobro raspoloženi i da proljeće dočekate nasmijani i spremni za brojne aktivnosti na otvorenom. Kako bi se osigurali da ćete biti puni pozitivne energije, savjetuje se da povremeno pijete voćne ili biljne čajeve od maslačka i šipka.

Izvor: Savjetnica.com