LIMUNOVA KORA LIJEČI ZGLOBOVE: Recept nakon kojeg bi se trebali probuditi sa olakšanjem i bez bolova…

Limun je jedna od najkorisnijih namirnica na našem planetu, nezamjenjiv je u pripremanju slatkih i slanih jela te osvježavajućih napitaka, ali i veoma ljekovit.

Limun štiti od toliko bolesti da ga s pravom možemo nazvati superhranom. Pun nutrijenata – sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamine C, A, B1, B6, kalij, kalcij, magnezij, fosfor, mangan. Blagotvorno djeluje na rad jetre, crijeva, želuca, imunološkog, živčanog i kardiovaskularnog sustava.

Redovitom konzumacijom limuna možete spriječiti bolesti poput laringitisa, bronhitisa, gripe, prehlade, artritisa, visokog krvnog tlaka, bakterijskih infekcija, bubrežnih i žučnih kamenaca, a prema najnovijim istraživanjima čak i raka!

Mnogo je načina da ovu namirnicu uvrstite u svoj dnevni jelovnik, no jeste li znali da limun pomaže i kao oblog za liječenje zglobova. Da, tako je, zato vam poklanjamo recept uz koji ćete, ako ga pravilno radite, osjetiti olakšanje nogu i ruku.

Koru od dva oguljena limuna potrebno je staviti u staklenku i preliti maslinovim uljem do vrha. Staklenku zatvorite i ostavite da odstoji dva tjedna.

Nakon što je Vaš lijek gotov, dobijeno ulje prelijte na čistu gazu i stavite na bolni zglob, preko gaze stavite najlonsku vrećicu, a preko najlona vuneni šal.

Ovo treba učiniti navečer i onda prenoćiti uz to, ujutro bi trebalo osjetiti veliko olakšanje…