ZA DOBAR I OŠTAR VID: Tajni recept ruskog akademika Filatova

ZA DOBAR I OŠTAR VID: Tajni recept ruskog akademika Filatova

Vladimir Petrovič Filatov (1875-1956) bio je ruski i ukrajinski oftalmolog i kirurg, koji u svjetskim razmjerima postao poznat zbog svojih tada revolucionarnih tretmana bolesti vida, od kojih se mnogi koriste i danas.

Postao je čuven i po tome što je uspio vratiti vid Vasliju Zajcevu, snajperistu Crvene armije koji se proslavio u bici za Staljingrad. U Odesi je osnovao i Institut Filatov.

Filatov je sastavio i ovaj recept za bolji vid i očuvanje zdravlja očiju koji nije tako teško pripremiti. Potrebni su limun, aloa vera, orasi i med!

Potrebno je 10 dag soka od aloe vere, pola kilograma izdrobljenih jezgri oraha, 30 dag meda i sok iscijeđen od tri ili četiri limuna. Važno je da biljka aloe vere od koje se uzima sok bude stara barem 2 ili 3 godine.

Osim što je dobar za vid, ovaj pripravak je dobar i za ukupno zdravlje organizma i jačanje imuniteta.

Na početku trebate odrezati veće donje i srednje listove aloe, ostavljajući pri tome netaknut vrh biljke i gornja tri ili četiri lista. Isperite ih ohlađenom vodom koju ste prethodno prokuhali.

Bodlje sa listova uklonite, a zatim listove izrežite na sasvim sitne komadiće. Sok iscijedite kroz dvostruku gazu ili uz pomoć sokovnika.

(Akademik je preporučivao da se oprani listovi ne koriste odmah, nego da se drže u frižideru 10-12 dana na tanjuru, pa tek onda da se priprema ovaj pripravak. Na taj način se u listovima aloe vere formiraju tzv. biogeni stimulatori.)

Preostale sastojke dobro izmiješati sa sokom od aloe vere.

Uzimati tri puta dnevno po jednu žicu, 30 minuta prije jela.

Napomenimo da se sok aloe vere ne preporučuje osobama koje pate od akutnih bolesti bubrega, gastrointestinalnog trakta, trudnicama, osobito tijekom zadnja tri mjeseca trudnoće, kod upalnih procesa ženskih spolnih organa, kod bolesti kardiovaskularnog sustava, tZA DOBAR I OŠTAR VID: Tajni recept ruskog akademika Filatovauberkuloze i hemoroida.