TUNEL TORTA: Jednostavna verzija popularne torte, bez pečenja

TUNEL TORTA: Jednostavna verzija popularne torte, bez pečenja

Ovo je dosta pojednostavljen recept za tunel tortu. Dok za klasičnu verziju treba ispeći tri kore i prirediti fil, pa onda sve to složiti i oblikovati, za ovu vam uopće ne treba pećnica, a rezultat je ipak vrhunski. Ukratko, ovo je verzija idealna za moderne i prezaposlene ljude koji žive ubrzanim tempom.

Sastojci:

Za podlogu:
▪ 200 g mljevenog keksa,
▪ 200 g mljevenih oraha,
▪ 100 g čokolade za kuhanje,
▪ 100 g šećera u prahu,
▪ 125 g margarina,
▪ 1 naranča (kora i sok – 50 ml)

Za fil:
▪ 750 ml mlijeka,
▪ 7 žlice šećera,
▪ 6 žlice (punih) gustina,
▪ 125 g margarina,
▪ 200 g čokolade za kuhanje,
▪ 100 g bijele čokolade

I još:
▪ 250 g piškota

Priprema:

Izmiješati keks, orahe, šećer i koru naranče. Istopiti margarin, dodati izlomljenu čokoladu i miješati da se čokolada istopi. Sipati u suhe sastojke, dodati sok od narandže i izmiješati. Na odgovarajućoj tacni oblikovati valjak dužine oko 27 cm i ostaviti da se ohladi dok se napravi fil.
Gustin razmutiti sa malo hladnog mlijeka, ostatak mlijeka i šećer kuhati pa sipati gustin i brzo miješati dok se ne zgusne. Ostaviti na hladnom i povremeno miješati.
Margarin sobne temperature umutiti pjenasto, umutiti i gustin pa sjediniti s margarinom.
Od smjese odvojiti 1/3 pa umiješati 100 g istopljene bijele čokolade.
U ostatak kreme umiješati 200 g istopljene tamne čokolade.
Od bijele kreme odvojiti 1/3 i premazati preko podloge. Preko bijele kreme premazati tanak sloj tamne kreme, slagati piškote (malo ih namočiti u mlijeko ili sok od narandže) s malim razmacima (po širini 6 piškota, po dužini 2,5).Prazninu između piškota popuniti tamnom kremom i premazati samo toliko da se prekriju piškote.
Premazati ostatkom bijele kreme, opet tanak sloj tamne kreme pa piškote (7 piškota po širini) popuniti prazninu između piškota i premazati ostatkom kreme. Ukrasiti po želji.

Recept & foto: Vukica5 / coolinarika.com