TRI NAJPOŠTENIJA HOROSKOPSKA ZNAKA: Na ove osobe uvijek se možemo osloniti!

Poštenje je ljudska kvaliteta koju drugi najviše cijene. Pošten čovjek časno postupa prema sebi i drugima, a ta kvaliteta sa sobom donosi i brojne druge. Tako su, primjerice, poštene osobe istovremeno i iskrene, dobroćudne, pravedne i empatične, piše Zadovoljna.hr.

Čak se i u europskoj filozofiji ova vrlina ističe kao jedna od četiri najvažnije koju dobar čovjek mora imati. Hrabrost, mudrost, samokontrola i pravednost (odnosno poštenje) vrline su koje su prepoznali još za vrijeme Platona.

Astrologija nam puno toga govori o nama samima, a u nastavku pročitajte koje su znakove zvijezde odredile kao najpoštenije.

1. Djevica

Djevice su oličenje poštenja. Čvrste su, pouzdane i pedantne, i u svom osobnom prostoru i prema drugim ljudima. Njihov je um orijentiran na detalje i nikad neće propustiti priliku da naprave nešto dobro. Ako djevica nešto obeća – možete biti sigurni da će održati to obećanje.

Upravo su to osobine koje osobe u znaku djevice cijene i kod drugih ljudi. Ako djevici pokažete da niste pošteni i da biste je na neki način mogli iznevjeriti ili prevariti, ona će poput detektora prepoznati vaše mane i zauvijek će vas prekrižiti.

2. Bik

Zemljani znak također je oličenje vrijednih ljudskih osobina i zauzima visoko mjesto na listi najpoštenijih horoskopskih znakova. Bikovi su kamen temeljac veze i prijateljstva. Stabilni su, čvrsti i uvijek govore isključivo ono što misle.

Malo govore, ali kad nešto kažu – to je u većini slučajeva prava stvar. Vjeruju u dobrotu drugih ljudi i smatraju da bi svatko od nas mogao postupiti ispravo u svim životnim situacijama – samo kad bi htio. Nije im problem priznati pogrešku, ali im je problem oprostiti.

3. Vodenjak

Vodenjaci su pošteni u smislu svoje objektivnosti. Iako uvijek naprave ispravnu stvar, to je većinom stvar činjenice, a ne nužno morala. Oni su poput znanstvene verzije pouzdanosti. Uvijek se možete osloniti na njihovu pomoć, ali ne i na utjehu. Primjerice, ako ih zovete nakon što vam je netko slomio srce, oni će odmah doći, donijet će vam maramice, slatkiše i sve što vam treba, ali neće vam moći pomoći na emocionalnoj razini, piše Zadovoljna.hr.