PROBLEM KOJI POGAĐA MNOGO MUŠKARACA, ali o njemu se ne govori …

Ovo je raširena anomalija koji pogađa veliki broj muškaraca, ali oni o tome najčešće ne govore, piše britanski Daily Mail, koji prenosi različita iskustva ljudi koji su se s ovim problemom suočili, često zbog njega imajući fizičke i psihološke traume, te nailazeći na nerazumijevanje okoline.

Prema podacima iz medicinske literature, hipospadija (hypospadia) je urođena anomalija spolnog organa s kojom dijete dolazi na svijet, i koja je relativno česta u okviru anomalija urogenitalnog trakta.

Na tri stotine novorođene muške djece, jedno se rađa sa tom anomalijom. Ali, nasreću, u 90 posto slučajeva je riječ o lakim oblicima ove anomalije.

Oni koji imaju ovu anomaliju najčešće imaju i spolni organ manji od prosječnog, ali to nije glavni problem…

Naime, anomalijue karakterizira izvod mokraćne cijevi, uretre, na neuobičajenom mjestu. Kod najlakših oblika, otvor mokraćne cijevi se nalazi blizu i ispod vrha penica.

U zavisnosti od pozicije otvora mokraćne cijevi, određuju se različiti oblici hipospadije. Najteže oblie karakterizira zakrivljenost penisa prema naprijed i otvorom mokraćne cijevi u korijenu penisa.

Liječenje je kirurško i s napretkom medicine postaje sve uspješnije. Važno se što prije javiti liječniku nakon što se anomalija uoči.

“Tužno je da se toliki broj muškaraca i mladića i danas zbog toga osjeća posramljen”, piše Daily Mail.

Navodi i primjer vrlo uspješnog muškarca koji se oženio djevojkom s kojom je prvom spavao, u 21. godini života, ali koja ga je kasnije ostavila zbog drugog i priznala da s njim nikad nije željela imati djecu.

No, ovaj čovjek po drugi put se oženio i sada ima dvije kćeri i sretan brak.

Izvor: Doznajemo.com